Aktuelnosti

Amsterdam

Grad mladih, grad za mlade… Razuzdan u porocima, čuven po liberalnom životu, grad u kojem svako živi svoj život… Ispresecan brojnim kanalima stekao je reputaciju „Severne Venecije“. Za ovaj grad se vezuje i bogata istorija, sjajna arhitektura, fantastičan noćni život, neverovatni spomenici i bogati muzeji.

Neizostavno je u ovom gradu videti Kraljevsku palatu na veličanstvenom trgu Dam, Državni muzej (Rijksmuseum) sa delima Rembranta, Rubensa, Van Goga, kuću Van Goga, kuću Ane Frank, prelepi i neobični Amstel most, luku,… Naravno, uveče je preporučljivo krstarenje amsterdamskim kanalima i poseta čuvenom distriktu Crvenih svetala. Specifičnost Amsterdama svakako su i knali. Na programu turista koji obilaze ovaj grad uglavnom se nalazi i obilazak kanala brodićima, uostalom, kako bi se najbolje mogla doživeti ,,Venecija severa’’ ako nego s vode?

Preko brojih kanala ide 1280 mostova. Pored pomenutih brodića, poseban doživljaj Amsterdama pružiće Vam obilazak biciklom ili peške, a idealno mesto za početak istraživanja ovog grada je Amsterdamski Dam Square. Tu Vas čekaju kraljevska palata I glavne shopping ulice Kalverstraat i Nieuwendijk, a u neposrednoj blizini su i četvrti Leidseplein i Rembrandtplein koji su je mesto okupljanja turista ali i lokalaca, gde se nalaze pozorište, bioskop i brojni kubovi i pubovi. Sam centar, svakako nezaoblizano mesto za sve tusirte, čine polukružni kanali koji se nižu jedan na drugi do kanala Spigel, koji predstavlja granicu najužeg centra grada.

OKOLINA GRADA: u okolini Amsterdama nalazi se sijaset interesnih mesta koja su vredna za posetu. Do svakog od njih se brzo i lako dolazi vozom. Preporučujemo posetu univerzitetskom gradu Lajdenu, gradu cveća Harlemu u kojem se nalazi jedinstvena berza cveća, Hagu u kojem se nalaze brojni vladini objekti, Bredi, Gaudi, itd..

Kliknite na link za više detalja
Dragi putnici, 
 
Naši prijatelji, koji nam godinama poklanjate svoje poverenje.
Nadam se da ćemo sto pre moći da se vidjamo i biramo zajednicki, vaša putovanja.
Do tada, agencija i zbog vaše i naše bezbednosti ne radi.
 
Sve vreme smo vam dostupni na 
Na broju smo, 065/8728355
 
Pišite nam, ako želite neke informacije od nas.
Mogli bi da ovo vreme iskoristimo za informisanje oko novih putovanja, koje nas čekaju.
 
Srdačno vas pozdravlja
Olivera