Aktuelnosti

El Paso i Sirogojno

Miholjsko ili Indijansko leto je omiljeno doba godine za veliki broj ljubitelja prirode i prirodnih lepota, a dan u ovom periodu godine, proveden na planini koja ima čist vazduh i bogat sadržaj kao što ima Zlatibor, može se nazvati idealnim danom.

Polazak iz Kragujevca sa parkinga Roda Centra u 07:00. Nakon oko tri sata vožnje stižemo u Sirogojno – mesto kao iz bajke, mesto gde se nalazi jedini muzej na otvorenom u Srbiji “Staro selo”, gde je verno dočaran svakondvni život u ovim krajevima u XIX i početkom XX veka.

Sirogojno je nadaleko čuveno po džemperima, ali i drugim odevnim predmetima od vune (čarape, rukavice, kape, šalovi). Pletilje iz Sirogojna već decenijama pletu za modno tržište širom planete, njihove šare i petlje su i dalje nenadmašne u svetskim okvirima. U čast pletilja osnovan je muzej, u kom se, pored unikatnih odevnih predmeta nalaze i isečci iz najprestižnijih svetskih časopisa i revija, kao i sijaset nagrada na nedeljama mode po celom svetu.

Važna odlika ovog “vunenog” i bajkovitog mesta svakako je i gurmanska tradicija. Ovde se nalazi najbolji restoran sa tradicionalnom kuhinjom u zlatiborskom kraju, tu ćemo ručati i uživati u lokalnim specijalitetima.

Nakon ručka svratićemo do sela Gostilja, gde se nalazi jedan od najlepših vodopada u Srbiji, a onda nastavljamo dalje do lokaliteta El Paso City, atrakcije koja privlači sve veći broj posetilaca. U El Pasu ćete se osećati kao da ste u kakvom Western filmu: tu je kaubojski grad sa salonom kao centralnim mestom, kao i indijansko selo sa šatorima.

U sumrak krećemo nazad u Kragujevac.  Dolazak u Kragujevac u večernjim satima.

Termin: 17. oktobar. 2020. godine

Cena aranžmana: 1900,00 RSD

Preuzmite ponudu u PDF formatu