Aktuelnosti

Italija Sorento, Napulj

Sorento direktnim čarter letom do Napulja,
sa fakultativnim posetama ostrvu Kapri, Pompeji, obale Amalfi

Sorento – jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Primorki grad nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od saliva Sorento. Nedaleko od Sorenta su Pompeji, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“

Napulj – treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, pod zaštitom je UNESCO-a. Napulj je sunčan, živopisan i nezaboravan. Napulj je muzika, pozorište, Vezuv, kafa, pica, more … boje, zvuci  i mirisi  koji osvajaju, zavode. Ovaj grad nije meta velikog broja turista iako je jedan od najlepši u Evropi. U prelepom napuljskom zalivu nalaze se ostrva Procida, Iskia i Kapri a u njihovoj neposrednoj blizini su velika arheološka nalazišta Pompeja i Herkulanum, gradovi koji su stradali prilikom erupcije vulkana Vezuv 79. godine. p.n.e.

Kapri – jedno od najpoznatijih I najlepših italijanskih ostrva, smešteno na južnoj strani Napuljskog zaliva, u blizini Sorentinskog poluostrva.

Pompeja – Grad je bio pokriven slojem vulkanske prašine 16 vekova. U 18. veku je ponovo otkriven I dan danas nam pruža uvid u svakodnevni život tadašnjih stanovnika. Iskopan je veliki deo gradjevina pa se prilikom posete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila.

Amalfi obala –  je jedan od najvrednijih bisera Apeninskog poluostrva, prostire u dužini od 50ak kilometara, od Sorenta do luke I grada Salerna. Specifičan pejzaž sa strmim liticama koje se oštro usecaju u tirkizno more, retko koga će ostaviti ravnodušnim. Dok se vozite vijugavom magistralom uz miris limuna koji je karakterističan za ovaj deo Italije, usput možete uživati u panorami Pozitana, možda najpozatijeg letovališta ove rivijere!

5 dana (4 noćenja) – avionom
Termin putovanja: 13. April – 17. April 2023.
Cena od 579e 

Preuzmite ponudu u PDF formatu