Aktuelnosti

Italijanska tura

Južna Italija – Apulja + Rimini 

Rimini – San Marino – Bari – Matera – Leće – Alberobelo – Polinjano a Mare – Ostuni

Apulija (italijanski Puglia) – Udaljena „peta italijanske čizme“ koja savršeno kombinuje bajkovite vikendice, baroknu arhitekturu i neke od najboljih peščanih plaža u kontinentalnoj Italiji. Pulja je riznica umetnosti, istorije i prirode. Bogata istorija i pejzaži su čarolije koje ovo mesto čine jedinstvenim za putovanje u kojem ćete proživeti nezaboravna iskustva. Smeštena je u zagrljaju dva mora Jonskog i Jadranskog, sa raznovrsnom obalom, sa belim liticama, živopisnim morskim dnom i plažama koje se spuštaju u kristalno čisto more. U unutrašnjosti okružena prostranim ravnicama i blagim brdima krije  kraljevstvo prirode, gde se masline i vinogradi smenjuju sa bujnim šumama i neverovatnim mediteranskim kanjonima.

Rimini – je grad koji se nalazi na prelazu srednje u severnu Italiju, u pokrajini Emilija-Romanja i glavno je sedište okruga Rimini. Poznato je po svojoj predivnoj 15 km dugoj peščanoj plaži koju zapljuskuju vode Jadranskog mora. Pored plaže ono što ovaj grad čini atraktivnim za mnogobrojne turiste iz čitavog sveta su brojni muzeji kao i spomenici kulture još iz doba Starog Rima i doba Renesanse. Rimini je i rodno mesto poznatog italijanskog reditelja Federika Felinija, a jedan od motiva koji nosi ime slavnog reditelja je park u centralnom delu grada. Jedno je od najpopularnijih letovališta u Italiji sa  preko 1100 hotela. Boravak će upotpuniti mnoštvo restorana, barova i diskoteka uz samu obalu, kao i zabavni i vodeni parkovi u okolini Riminija.

San Marino – je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marino, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32.000 stanovnika

Leće –  grad istoimene provincije i “Firenca juga”, zna da zadivljuje i fascinira svoje posetioce. Njegovo drevno mesapsko poreklo i arheološki ostaci rimske dominacije su zapravo pomešani sa bogatstvom tipičnog baroka iz 17. veka, crkava i palata u centru. Arhitektonski razvoj i dekorativno obogaćivanje fasada bili su posebno plodonosni za vreme Napuljskog kraljevstva i okarakterisali su glavni grad Puglia na tako originalan način. Ulice centra Lecce su muzej na otvorenom.

Alberobello – selo provincije Bari, glavni je grad Trullija: njegov istorijski centar je integralno sastavljen od tih, prilično specifičnih, belih piramidalnih struktura koje ga čine tako slavnim i prepoznatljivim. Trulli, karakteristične kuće sa krovovima od čelika Alberobello, Apulija, čine jednu od 54 UNESCO-ve svetske baštine u Italiji. Ime potiče od kasne grčke riječi za kupolu (troulos-na italijanskom, kupola), a odnosi se na drevne kamene kuće sa koničnim krovovima, izgrađene sa obilnim krečnjacima sa platoa Apulijske zone Murge.

18.10. – 23.10.2022.
6 dana autobusom i brodom
1 noćenje u Riminiju + 2 noćenja u okolini Barija (Mola di Bari) +  1 noćenje na trajektu
Promo cena 279e
Za sve prijave do 10.10.2022.

Kliknite na link za više detalja