Aktuelnosti

Kraljevska Španija

MADRID – KORDOBA – SEVILJA – GRANADA – TOLEDO
sa mogućnošću obilaska Salamanke i Segovije

8 dana (7 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 29. april 2023. povratak: 06. maj 2023.

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Putovanjem u Madrid zadovoljićete želju da uživate u delima moderne arhitekture i neboderima, ali i u kulturnom nasleđu davnog vremena o kojem svedoče muzeji, velelepne građevine, crkve, palate i parkovi.

Kordoba – udaljena od ostatka andaluzijskih gradova, ova nekadašnja prestonica mavarskog kraljevstva ljubomorno čuva istoriju Al Andalusa. Simbol Kordobe – La Meksita, nekadašnja džamija, a danas velelepna katedrala još jednom će nam pokazati taj savremeni spoj orijenta i Evrope, kulturološki miks prožimanja naroda i vere kroz istoriju.

Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Sevilja je i grad koji je, osim po svojoj burnoj istoriji, poznat i po festivalskoj atmosferi. Ona je i grad Don Huana i Karmen, Seviljskog berberina i flamenka.

Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija.

Toledo je grad u Španiji i udaljen je oko 70 km jugozapadno od Madrida,  pripada provinciji Kastilja la Manća i njegov stari grad nalazi se na listi UNESCO svetske baštine.

Cena putovanja putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i neophodnim troškovima:
1.059e

Preuzmite ponudu u PDF formatu

Kliknite na link za više detalja