Aktuelnosti

Madrid

Posetite Madrid, prelep španski grad koji se nalazi u srcu zemlje. Poznat je po suncu, nasmejanim ljudima i opuštajućoj svakodnevnici, poželjno je mesto za uživanje.
Madrid se može pohvaliti sa čak 6 univerziteta, mnoštvom muzeja, pozorišta i parkova, zahvaljujući kojima se ubraja i u najzelenije gradove Evrope. Madrid sa lakoćom zavodi milione turista i svojim fantastičnim trgovima, bulevarima, palatama, skulpturama, kao i izuzetnim tapas barovima, tablao-ima, klubovima, sjajnim noćnim provodom. To je energičan grad tipične španske atmosfere, srčanih i temperamentnih žitelja, zbog čega je i nastala krilatica “iz Madrida pravo u raj“.

Zanimljivosti o Madridu:

Madrid je najsunčaniji grad u Evropi
Možete li verovati da je Madrid zapravo najbolje mesto za izlaganje na suncu zbog lepog tena u poređenju sa mnogim evropskim plažama? Sa prosečnom brzinom sunčanja od oko 250 dana godišnje, ova španska metropola jedva vidi oblake.
Najstariji restoran na svetu nalazi se u Madridu
Sobrino de Botin je klasični španski restoran koji je osnovan 1725. Zvanično je najstariji restoran na svetu. Još šokantnija činjenica je da se pećnica nije ugasila od prvog dana kada su se otvorili.
Madrid je najbolje mesto za muzejske fanatike
Znate da ćete pronaći najprestižnija umetnička dela u gradu kada se smatra da ima “Zlatni trougao” muzeja. Prva tri su samo neki od brojnih muzeja u Madridu. Zlatni trougao formiraju Prado, Museo Reina Sofia i Museo Thissen – Bornemisza. U ovim legendarnim umetničkim galerijama mogu se naći radovi poznatih umetnika poput Goje i Velazkueza.
Madrid je jedna od najpopularnijih destinacija za studije
Studenti iz celog sveta dolaze na studije u Madrid. Pored prelepog vremena i pastelnih građevina studente privlače i univerziteti. Jedan od najupečatljivih kampusa je Univerzitet u Španiji i četvrti najstariji u Evropi. Osnovan je još davne 1218. godine.
Madrid je drevan
Za zemlju u kojoj se sada nalazi Madrid govorilo se da je naseljeno još od kamenog doba, a datira oko 860. Godine, ali zvanični grad Madrid nije osnovan tek u 9. veku.
Kralj Felipe VI i njegova porodica žive u Madridu
Felipe i njegova supruga, kraljica Letizija, žive na periferiji Madrida, u Palacio de la Zarzuela. Palata se nalazi u blizini Palacio del Pardo, a izgrađena je oko 1630. Godine.

5 dana – 4 noćenja – avio
Termini putovanja:
26.03.2022.
31.03.2022.
23.04.2022
30.04.2022.
Cene po osobi 549e

FAKULTATIVNI IZLETI:
Celodnevni izlet autobusom “Salamanka i Segovia”. Cena – 79 eura. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Salamanka- Segovia–hotel, vodič).
Poludnevni izlet – Toledo. Cena – 55 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, kao i angažovanje vodiča) Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

 

Preuzmite ponudu u PDF formatu