Aktuelnosti

Portugal

Lisabon – Alkobasa – Batalja – Fatima – Koimbra – Porto – Gimaraes – Braga

Lisabon, za Evropljane: “Tu, blizu, a ipak nekako skrajnut”, razvijao se na temeljima prošlosti osvajača, koji su iz kolonija donosili bogatstvo, a u svojoj zemlji gradili dvorce, palate, spomenike, razvijali slikarstvo i razne zanate. Lisabon grad fada, plavog neba, grad koji ima dušu. Kad sa jednog od mnogobrojnih vidikovaca, ili sa nekog od sedam brda, na koliko se Lisabon prostire, pogledate na reku Težo, poverovaćete da je ono što vidite zapravo more. A, nije! Reka Težo je toliko snažna i velika da se posetiocima čini kao da su na obali okeana u koji se ona uliva. Da li zbog reke ili okeana, tek – Lisabon su davno prozvali svojevrsnim biserom ove dve moćne vodene sile. Lisabon je i mnogo poznatiji po muzejima, palatama, po uskim, strmim ulicama, ali i po širokim avenijama, po kvartu Alfama, najstarijem i jednim od retkih koji nije stradao u razornom zemljotresu 1755. godine. Ako za neki grad kažu da je istinski gostoljubiv, onda je to svakako Lisabon. Večita je inspiracija slikarima, muzičarima, umetnicima, sa velikim brojem nacionalnih restorana u kojima će vam ponuditi domaću hranu i, naravno, vino.

 

8 dana ( 7 noćenja ) avionom

Polazak: 29.04.2022

Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i neophodnim troškovima: 789e

Fakultativni izleti:

– Celodnevni izlet – Sintra, Kabo de Roka, Kaskais, Estoril. Cena – 69 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, ulaznica za Nacionalnu palatu, kao i angažovanje vodiča)

-Poludnevni izlet – Evora. Cena – 65 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, kao i angažovanje vodiča)

– Celodnevni izlet – Gimaraeš i Braga. Cena – 55 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, ulaznica za palatu, kao i angažovanje vodiča).

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika.

 

Gde god da pogledate ili zakoračite, ova prelepa zemlja priča nam priču. Od dramatičnih litica na jugu, do zelenih brežuljaka i vinograda na severu, peskovitih plaža, dvoraca i zamkova iz bajke, tajnovitih ostrva, Portugal, jednostavno, ima sve!

Preuzmite ponudu u PDF formatu