Sokobanja

Sokobanja

Sokobanja se nalazi u blizini Aleksinca, u centralnom delu istočne Srbije. Smeštena je u kotlini na oko 400 metara nadmorske visine, a okružena planinama koje se uzdižu i do 1600 metara iznad mora.

Najstarija je banja u Srbiji. Organizovani turizam u njoj postoji skoro dva veka, još od doba vladavine kneza Miloša Obrenovića. Kada se kaže banja jedna od prvih asocijacija je upravo Sokobanja - srpska kraljica turizma. Interesantno je da naš veliki naučnik Jovan Cvijić Sokobanju u svojim radovima naziva i "srpskom Švajcarskom". U njenim čarima, kroz istoriju, inspiraciju i spokoj nalazili su mnogi umenici kao što su Isidora Sekulić, Branislav Nušić, Stevan Sremac, Ivo Andrić...

Sokobanja apartmani Vam stoje na raspolaganju tokom cele kalendarske godine, što je posledica usled povećanja turističkog proizvoda (turističke ponude) sa novim wellness i spa centrom Soko Terme i Nataly Spa centrom. Tokom letnje sezone posetioci imaju mogućnost da osete čari velikog modernog Akva park Podina, koji može da primi do 3.000 kupača. Otvoreni bazeni u Sokobanji su pravi raj za roditelje i decu, pa se sa razlogom kaže da je Sokobanja jedinstvena banja u Srbiji, gde imate i plavi i zeleni turizam.

Geografski položaj Sokobanje pruža i velike mogućnosti izleta, budući da su u blizini atraktivne destinacije: misteriozna planina Rtanj, Vrmdžansko jezero u njenom podnožju, zatim izvor reke Moravice u selu Vrelu podno planine Device, Seselačka pećina, vodopad Ripaljka...

 

SOKOTERME

Hotel Sokoterme se nalazi u mestu Ćelije i raspolaže otvorenim i zatvorenim bazenom sa termo-mineralnom vodom. U ponudi su sauna, hamam i sadržaji za hidromasažu. Sve sobe nude flat-screen TV, mini-bar i pogled na planine, dok pojedine imaju i kamin. Sopstvena kupatila sadrže papuče, besplatan toaletni pribor i tuš ili kadu.

http://www.sokoterme.net/

 

HOTEL ZDRAVLJAK

Hotel Zdravljak je najkompleksniji hotel u Sokobanji. Hotel ima dva bazena, restoran i salu za 1000 mesta, kongresnu salu, mini bar, teretanu, kuglanu, kompleks terena za mali i veliki fudbal, teniske terene. Nalazi se u centru Sokobanje ispod centralnog banjskog parka, preko puta autobuske stanice. Smeštaj u hotelu je odličan i postoji renovirani i klasični deo sa ukupno 396 ležaja i 9 apartmana.

http://www.sokobanja.travel/smestaj/hoteli/zdravljak

 

NATALY SPA

Nataly spa centar se nalazi preko puta sokobanjske gimnazije, na 100 metara od promenade i banjskog šetališa. Apartmani pružaju jedinstven doživljaj aktivnog odmora i potpunog opuštanja. U sklopu spa centra Nataly,  osim lux smeštaja, na raspolaganju je wellness sadržaj: finska sauna, ručna masaža, Jakuzzi, bazen, slana soba, parno kupatilo....

http://www.natalyspa.com/

 

HOTEL MORAVICA

Hotel Moravica je smešten na divnoj uzvišici, gde vetar stalno ćarlija, a sa čijih terasa možeda se uživa u pogledu na plažu na reci Moravici, kao da se uživa u nezaboravnom zalasku sunca. Ovaj hotel može da se pohvali da su u njemu odsedali velikani srpske knjiženosti poput nobelovca Ive Andrića i Meše Selimovića.

Hotel rapolaže sa oko 200 ležajeva, 6 apartmana, 15 jednokrevetnih i 80 dvokrevetnih soba, a uz to sadrži restoran sa 400 mesta, salon za bankete, nacionalni restoran, dva aperitiv-bara, i jedinstvenu kongresnu dvoranu sa 220 sedišta. Za goste i decu "škole u prirodi" organizuju se izleti, zabave i slično. U zimskom periodu posebno je zanimljiv zbog pogodnosti za bavljenje zimskim sportovima.

http://www.hotelmoravica.rs/