Aktuelnosti

Japan

Zemlja izlazećeg sunca!

Ostrvska zemlja istočne Azije koja predstavlja izolovan svet jedinstvene kulture i pejzaža. Kao retko gde na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektovao samo na arhitekturu i umetnost već i na ljude i njihov duh.

Najveći deo površine Japana zauzimaju planine, a ovo zemlja je poznata i po dosta aktivnih vulkana. Zemlja je sastavljena od preko 6800 ostrva od kojih su najvećaHonšu, Hokaido i Kjušu i Šikoku.
Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika”, a sam pogled na planinu Fudži je nešto što se ne zaboravlja. Za Fudži se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije.

Tokio je glavni grad Japana, a Tokio Metropolis oblast je najveća aglomeracija na svetu i sastoji se od preko 26 gradova i 8 sela koji su vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 miliona ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad poseti više miliona stranih turista. Čuvene su i gejše – žene koje proučavaju drevne umetnosti, japanski plesi muziku. Njihovo ime u prevodu znači devojke umetnosti, i one bi trebalo da znaju da pevaju, plešu, da budu upoznate sa slikarstvom, kaligrafijom, ceremonijom čaja, a moraju da znaju i da sviraju Šamisen, ručni bubanj, flautu i druge instrumente.

Polazak primer: 01.09.2024 / 12 dana / avionom
Promo cena putovanja po osobi 1.990e

I mnogi drugi termini

Preuzmite ponudu u PDF formatu

Kliknite na link za više detalja