Aktuelnosti

Japan

Zemlja izlazećeg sunca!

Ostrvska zemlja istočne Azije koja predstavlja izolovan svet jedinstvene kulture i pejzaža. Kao retko gde na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektovao samo na arhitekturu i umetnost već i na ljude i njihov duh.

Zemlja ima znatnu korist od visoko kvalifikovane radne snage, nalazi se među visoko obrazovanim zemljama sveta, sa jednim od najviših procenata stanovništva sa diplomom visokog obrazovanja. Japan je visoko razvijena zemlja sa veoma visokim standardom života. Stanovništvo Japana uživa najviši životni vek i treću najnižu stopu smrtnosti novorođenčadi na svetu. Japan je poznat po svojim istorijskim i obimnim bioskopima, bogatoj kuhinji i velikom doprinosu nauci i savremenim tehnologijama.

Tokio je glavni grad Japana, a Tokio Metropolis oblast je najveća aglomeracija na svetu i sastoji se od preko 26 gradova i 8 sela koji su vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 miliona ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad poseti više miliona stranih turista. Čuvene su i gejše – žene koje proučavaju drevne umetnosti, japanski plesi muziku. Njihovo ime u prevodu znači devojke umetnosti, i one bi trebalo da znaju da pevaju, plešu, da budu upoznate sa slikarstvom, kaligrafijom, ceremonijom čaja, a moraju da znaju i da sviraju Šamisen, ručni bubanj, flautu i druge instrumente.

Polazak 17.10.2024 / 13 dana / avionom
Promo cena putovanja po osobi 1.990e

Preuzmite ponudu u PDF formatu

Kliknite na link za više detalja